Årets julklapp är second hand

07.12.2018 08:17
Natt

Årets julklapp och hårda paket

Julen behöver inte vara ett kostsamt slöserimarathon med mängder av matsvinn och julklappar i överflöd. Året 2018 har präglats av hållbarhets- och miljötänk, det återspeglas även i Årets julklapp som blev det återvunna klädesplagget. Läs mer om hur du kan bidra till en hållbar värld och spara pengar, men också om Google Home.  

Årets julklapp har genom året varit allt från robotdammsugare och spikmatta till videokamera och bakmaskin. I år blev det ett återvunnet plagg. Julklappen speglar i hög grad tiden vi lever i, med klimatoro och hållbarhetstänk. Att återvinna plagg behöver inte bara handla om att återanvända dem. Det går även att bryta ned kläder till fibrer, och sedan återvinna materialet till nya plagg. Detta är något som HUI Research har velat uppmärksamma, samtidigt som de vill sätta fingret på en trend i samhället, just nu.

 

Kommer du köpa begagnade plagg?

Men hur ska du tänka kring julklapparna? Är det verkligen så trevligt att köpa en använd (om än tvättad) skjorta till pappa på Myrornas? Det avgör du givetvis själv. Men bra att veta är att du inte behöver begränsa dig till bakluckeloppisar och andra billiga andrahandsfynd när det kommer till begagnade kläder. Du kan lika gärna fynda lyxplagg på specialiserade onlineauktioner och i vintageaffärer, från modehus som Gucci, Armani och Dior.

Många hakar på trenden

Det finns redan massvis av återförsäljare av begagnade kläder i olika prisklasser och kvalitet, både online och i fysiska butiker. Det har till och med blivit så populärt och viktigt att även de större butikskedjorna som H&M hänger med på trenden, där de säljer ut förra årets kollektioner billigt i stora outlets. Så samtidigt som de blir av med saker i lager, tjänar de också pengar, och tar ett större social och hållbart ansvar över svinnet. Helt i tiden med andra ord.


Desto fler kommer köpa detta…

Även om Årets julklapp är det begagnade plagget kommer nog många att köpa nya leksaker och prylar i stället för andrahandskläder till sina nära och kära. Google Home kommer förmodligen bli en storsäljare, liksom andra röststyrda assistenter att ha hemma eller på jobbet. Fler saker som kommer sälja stort i årets julhandeln är följande: 

  • Leksaker. Särskilt de leksaker som är karaktärer från populära barnserier och barnfilmer just nu.
  • Smycken. Alltid vanligt att ge smycken till partners och andra närstående i juletid.
  • Hudvård och parfymer. Dessa produkter tycks vara storsäljare varje år.
  • Pyjamas och dyrare klädesplagg. Nya. Trots Årets julklapp kommer många paket under granen att innehålla splitternya plagg.

Känner du ekonomisk oro inför julen? Kanske räcker inte pengarna till ända fram till lönen i januari? Se till att kolla in vår Onlinekredit på Euroloan. Det är gratis att skaffa ett konto och du betalar bara för den summa pengar du tar ut.


God Jul och Gott Nytt År från oss!

Läs mer om hur du kan stänga av cookies i din web-läsare här:

Microsoft Internet Explorer (IE)
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari