Därför ska du ha kreditförsäkring

20.01.2020 11:24

Låneskyddsförsäkring

Ifall oturen är framme och du plötsligt inte kan betala tillbaka ditt lån inom angiven tid eller behöver hjälp med avbetalningen i några månader, är en kreditförsäkring bra att ha. Det är en försäkring som delvis eller helt täcker kostnader för ett lån om du råkar illa ut.

Vi alla kan råka ut för tråkigheter. Kanske blir du av med jobbet, blir sjuk eller något ännu värre. Då är det inte alltid lätt för dig att betala av din kredit. Har du som kredit- eller låntagare däremot en försäkring som täcker detta så tryggar du upp för det oförutsedda. Här får du veta mer om det vi kallar Euroloans Låneskyddsförsäkring, en kreditförsäkring som hjälper att täcka kostnader för krediten om något händer dig.

Kreditförsäkring tryggar när olyckan är framme

I och med att arbetslivet och livet i sig ser ut som det gör, måste vi trygga upp för det värsta. Även om det inte inträffar. Det är så man kan leva tryggt och utan oro för att saker och ting ska hända. Tyvärr klarar de flestas ekonomi inte oförutsedda händelser och många oroar sig för att låna pengar. Om du har lån är kreditförsäkring därför viktigt att ha. Det är ett återbetalningsskydd som hjälper dig om du hamnar i knipa, eller hjälper dina anhöriga ta itu med din återbetalning om något händer dig. Antingen betalas delvis dina kostnader eller alltihop.

Att skaffa Euroloans låneförsäkring är frivilligt och är något som vi rekommenderar alla våra kunder att göra. 

Enkelt att skaffa låneskydd

För att slippa krångliga frågeformulär och sidvis med genomläsning av villkor har vi gjort det enkelt för dig att skaffa vår låneskyddsförsäkring. När du gör ett uttag från din beviljade kredit så kommer du få frågan om du vill skaffa försäkringen, allt du behöver göra då är att svara ja. Du blir inte bunden till försäkringen utan kan säga upp den när du vill.

Kostnad för låneskydd

Betalningen för låneskydd har vi också gjort enkel. Kreditskyddet kostar dig inte något förens du gör ett första uttag. Försäkringen betalas månadsvis och kostar 0,6 procent av det belopp som du ska betala av. Med andra ord betalar du inte försäkringspremie för kredit som du inte har tagit ut.  

 

Har du några frågor eller funderingar? Kontakta oss gärna.

Läs mer om hur du kan stänga av cookies i din web-läsare här:

Microsoft Internet Explorer (IE)
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari