Hög tid att planera din höstlovsresa

02.08.2018 14:41
Familj_Gran Canaria

Höstlovsresa 2018 – Hög tid att boka

Sugen på en resa med familjen i höst? Passa på att kolla in reseerbjudanden redan nu. Det börjar nämligen bli dags att boka höstlovsresan för att få den så prisvärd som möjligt. Euroloan tipsar om resor i olika prisklasser för dig som vill byta ut regnrusket mot sol under höstlovet.
Höstlovet är den ledighet då många familjer väljer att åka utomlands för att slappna av och bada i värmen. Lovet infaller mitt i terminen och en resa ger barn och vuxna en välförtjänt paus från måsten, läxor och jobb. För att hitta en riktigt bra höstlovsresa gäller det dock att boka i tid, det dig större möjlighet att hitta en till bättre pris och på exakt de datum hela familjen kan. Ju närmare lovet det barkar desto dyrare kommer resorna att bli och de bästa hotellen kommer att vara fullbokade. Se därför till att boka din höstlovsresa 2018 redan nu.

 

En resa till sol, bad och barnvänligt hotell

Vad för resmål lockar mest? Ett soligt och varmt Dubai där barnen kan bada och leka i pool och hav? Eller kanske ett äventyr i Thailand där de ljusblå lagunerna inbjuder till långa, saltstänkta dagar i varm sand? De olika resmålen till familjeanpassade hotell i varma länder kommer i olika prisklasser. Följande priser per person är vanliga hos de större resebyråerna:

 

  • Två veckor i Thailand på familjehotell kostar ungefär 15 000 kronor per person.
  • En vecka i tvårumslägenhet på Kanarieöarna kostar cirka 7 000 kronor per person.
  • En vecka i Dubai på ett familjevänligt hotell kan kosta runt 15 000 ungefär kronor per person.
  • En vecka på Teneriffa med del i lägenhet mot poolområde kostar närmare 10 000 kr per person.

 

För att hitta resor är rådet att googla på just ”höstlovsresa 2018” och sedan välja mellan de olika resebyråerna som kommer komma upp i sökresultatet. Väl inne på vald sajt går det att välja resmål utifrån den flygplats som ligger närmast där du bor. Något som förenklar hela resan och sparar restid.

För att komma ned i pris

För den som vill komma ner lite i pris är tipset att köpa flygbiljetter och sedan hyra en lägenhet av en privatperson där hela familjen kan bo under veckan. På en familjeresort där vistelsen har all inclusive-tema blir priserna direkt högre och för många familjer blir det för dyrt.

Har du äldre barn är kanske en resa till en europeisk storstad är mer lockande än en vecka vid en poolkant? Då finns det massor av alternativ som gör att resan kan bli bra mycket mer prisvärd. Flygbiljetter till de större städerna finns ofta att hitta till bra priser om du bokar i tid och dessutom brukar utbudet av boenden vara stort.

Sätt en budget för resan och res med flexibel buffert

Innan du bokar resan är det bra att bestämma vad hela kalaset får kosta. Sätt en budget för själva reskostnaden inklusive flygbiljetter och hotellvistelse. Ett smart sätt att sedan hålla reda på kostnader under själva utlandsvistelsen för mat och nöjen är att använda sig av vår Onlinekredit. Den gör att du alltid har tillgång till pengar, endast behöver söka kredit en gång samt att du bara betalar för den del av krediten du använder.


Lycka till med höstlovsresan!

Läs mer om hur du kan stänga av cookies i din web-läsare här:

Microsoft Internet Explorer (IE)
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari