Cityresor till spännande huvudstäder

12.06.2019 08:48

Minne tänään lennetään?

Det finns gott om bra alternativ för dig som vill resa till en huvudstad. Men vilka är de allra bästa och hetaste resmålen när det kommer till cityresor just nu? Det kan vi på Euroloan svara på. Här hittar du tips på både prisvärda cityresor och resor som bär av till oväntade huvudstäder väl värda ett eller flera besök.

 

Semestern är inte så långt bort som du tror. Om du är en av dem som gärna vill besöka en vacker och livfull huvudstad så har du kommit till rätt plats. Här tipsas nämligen om vårens och sommarens mest spännande och prisvärda cityresor. Oavsett om du bara vill åka över en helg eller ta en kortvecka: här är alternativen för dig. Det är bara att läsa, hitta en resa, boka och dra iväg.

 

Prisvärda cityresor till huvudstäder

Det finns en hel del uppstickare just nu när det kommer till städer som är otroligt prisvärda att vistas i. Det som dessa städer har gemensamt är att de alla är huvudstäder, blivit allt mer populära resmål på senare år, har vackra stadsmiljöer och imponerande arkitektur samt erbjuder spännande mat och dryck, bra shopping och en intressant historia.

 

  • Riga. Hit kan du ta dig på bara en timme från Stockholm och uppleva fantastiska byggnader från både medeltiden och 1800-talet. Här kan du gå på spa, shoppa och äta till bra priser samt uppleva gamla stan som är med på Unescos världsarvslista.
  • Warszawa. Polens lite bortglömda huvudstad har kommit att bli en av Europas trendigaste storstäder. Här finns ett stort utbud av det mesta.
  • Prag. Tjeckiens huvudstad fortsätter att dra folk. Här upplever du ståtlig arkitektur, shoppar och äter gott samtidigt som du kan dricka den berömda tjeckiska ölen.

Ovanligare cityresor till spännande huvudstäder

Populära resmål i all ära, men nu vill vi uppleva mer ovanliga cityresor också. Därför ska du såklart också få tips på sådana alternativ. Det gäller att tänka utanför boxen, och kanske inte välja de alternativ som legat i resetoppen under många år. Här är några mer otippade cityresor.

 

  • Madrid. En sömnlös stad i värme där du möts av pampiga avenyer och livfulla torg. Besök museer och smält in i vimlet i den spanska glada huvudstaden som rymmer allt från studenter till turister.
  • Belgrad. Serbiens huvudstad är fullproppad med oväntad energi. Det är en stad med ung anda där du kan hitta på det mesta. Det bästa är att det finns mycket att göra och staden bjuder på allt från pulserande fest till mysiga små kaféer.
  • Wien. Sötsakernas huvudstad skulle Wien kunna kallas. Här finns härliga kaféer i överflöd, men vill du inte bara fika kan du även uppleva en häftig mix av ett kulturarv och kontraster mellan nytt och gammalt.
  • Aten. Grekland räknas ofta som solsemester för många, men metropolen Aten har faktiskt en värdig plats på listan bland cityresor. Här finns konst i överflöd, medelhavsklimat och pulserande stadsliv som uttrycks bland slingrande gränder och tavernor där du finner fantastisk mat och dryck förstås.
  • Lissabon. Portugals huvudstad bjuder på historiska kvarter att vandra i, kaffebarer i mängder, stämningsfulla restauranger, shopping och en eldig horisont.

Trygg fickpeng med Euroloan

Hur ska du tänka kring reskassan? För att slippa att oroa dig om pengarna kommer räcka på resan eller inte kan du trygga upp din reskassa med Euroloans Onlinekredit. Krediten är gratis att skaffa och du betalar bara när du gör ett uttag, perfekt för din cityresa!


 

Läs mer om hur du kan stänga av cookies i din web-läsare här:

Microsoft Internet Explorer (IE)
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari