Spartips inför julafton

14.12.2018 08:17
pepparkakor_glasyr

Spartips inför julafton – utan att snåla

Jul och nyår är ofta kostsamma högtider för svenskarna. Det ska köpas julklappar och mängder med mat. Hur gör du för att komma undan billigare, utan att snåla? Läs mer om spartips inför julhelgen här på Euroloan.

Ja, julen är härlig, men dyr. I alla fall för många. Vad kan du göra för att få denna högtidsvecka att kosta lite mindre, utan att julstämningen försvinner? Ta del av våra råd och slipp ekonomisk ångest under den mörkaste tiden på året.


Spara pengar under julen

Det finns faktiskt mycket du kan göra för att spara in på kostnader under julen. Mer än vad du vet om. Följande spartips till exempel:

Gör en budget. Vad sägs om klassikern att göra en budget inför julafton och nyår, för att täcka in både julmat och julklappar? Detta kan du påbörja redan tidigare under året, för att sedan slippa känna panik när julen närmar sig och pengarna tryter. Det gäller dock att hålla sig till budgeten.

  • Tänk först – handla sen. Ett klokt ordspråk som stämmer in i julhandeln. När du handlar mer genomtänkta klappar kan du strunta i överflödet, det gör att du sparar pengar. Lyssna in vad dina nära önskar sig eller behöver under året, spara ihop pengar och köp det i julklapp.
  • Handla på nätet. Det brukar vara billigare. Särskilt om du passar på att handla julklappar när det sker realisationer under året. Har du rabattkuponger eller får ta del av ett köperbjudande kan du även där spara in ganska mycket pengar.
  • Hjälps åt med julmat – och med julklappar. Ordna knytkalas där alla får bidra med sina egna favoriter till julbordet. Och varför inte anordna en julklappslek där alla får köpa varsitt paket för en viss summa, som ni sedan spelar om. Passar bäst om alla är vuxna.
  • Drick inte alkohol. Öl, vin, starkvinsglögg och drinkar kostar en del. Du sparar alltså pengar samtidigt som du mår bättre, inte minst dagen efter. Dessutom är det uppskattat hos många att vara nykter på julen, särskilt när barn är närvarande.

 

När pengarna inte räcker

Om det ändå krisar och pengarna inte räcker till – då finns det alltid smarta nödlösningar. Ett sådant exempel är Euroloans Onlinekredit. Själva krediten är gratis att skaffa och du betalar bara för den summa pengar du använder. Smart va?   


Läs mer om hur du kan stänga av cookies i din web-läsare här:

Microsoft Internet Explorer (IE)
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari