Tips till dig som ska renovera hemma

22.05.2019 10:06

Ta kontroll över oförutsedda utgifter

När du tänkt renovera hemma så behöver du också veta vad som är bra att ha i åtanke för att projektet ska löpa smidigt. Det gäller nämligen att ha koll på allt från planering, organisering och budget till schemaläggning och prioritering.

 

Det finns en hel del fällor att försöka se upp för när du ska renovera hemma. Men allt är inte helt lätt att förutse, oavsett vad du tänkt renovera och hur omfattande renoveringen är. Att ha en bra och väl genomtänkt plan för din renovering är avgörande för hur det kommer att gå. Här tipsar Euroloan om vad som hjälper dig mot en så smart och smidig renovering som möjligt.

 

Planering och organisering för lyckad renovering

 

Det spelar ingen roll om du tänkt byta golv och måla om, göra om badrummet, bygga en vägg eller renovera hela hemmet. Stort som litet projekt: planering och organisering behövs. Ju bättre du planerar och organiserar ditt projekt, desto mindre är risken att saker och ting blir fel och du tryggar upp för att slippa hamna i ekonomisk knipa.

 

  • Budgetera. För att kunna genomföra en renovering överhuvudtaget är det viktigt att du har en budget. Gör en noga uträkning på material, arbete och hantverkskostnader och se till att din renovering håller sig inom den budget som du har. Det som du inte har råd med att utföra nu rent renoveringsmässigt får vänta till senare.
  • Lista allt. Se till att göra en lista över allt som behövs göras. Lägg till när allt ska vara klart och försök rangordna sakerna efter vilken ordning arbetet ska utföras och vilken prioritet de har.
  • Gör en sak i taget. Börja inte smått på flera ställen, slutför ett arbete innan du påbörjar ett annat. Smart är att göra ett arbetsschema. Enda anledningen till att påbörja något annat innan är om du är i slutskedet av ett projekt och har dötid, till exempel när du måste vänta på att ett lager färg torkar innan du kan måla på ett till.
  • Prioritera rätt. Se till att prioritera rätt saker under tiden du ska renovera hemma. Det är lätt att saker kommer emellan och förlänger din deadline, vilket inte är att föredra.
  • Var realistisk. Sätt inte deadlines som du vet kommer bli svåra att hålla, och renovera inte sönder din hälsa eller ditt förhållande. Var noga med att stanna upp när det behövs och stressa inte.
  • Anlita hjälp. Om du inte är ett proffs med massor av tid över, är det sannolikt att du behöver anlita hjälp. Om så är fallet, gör det! Det är bättre än att du arbetar ut dig och gör ett dåligt jobb. El och VVS måste du anlita hantverkare till.
  • Jämför offerter. När du ska anlita hjälp är det bäst att ta in flera offerter från olika firmor. Ta det företag som ger dig bäst känsla, som erbjuder ett bra pris, som har goda recensioner och alla tillstånd som behövs.
  • ROT-avdrag. Kolla hur mycket ROT-avdrag du kan göra, och glöm inte att använda denna förmån!

 

Att komma ihåg när du ska renovera hemma

 

Det finns många saker som kan göra din renovering enklare. En sådan sak är att faktiskt få arbeta ifred. Så ett tips är att maxa helgens renovering ordentligt. Lägg ifrån dig telefonen och lämna bort barnen till barnvakt. Då kommer du få mycket mer gjort och kan spendera mer tid med barnen sedan när de är hemma.

 

Glöm inte att göra en värdering av din bostad när du är klar med renoveringen. Det finns en stor chans att den har stigit i värde på grund av de förbättringar som gjorts.

 

Om du känner att slantarna har svårt att räcka och att du behöver du extra budget för renoveringen kan Euroloans Onlinekredit vara något för dig. Krediten är perfekt som finansiering av en investering som att renovera hemma, dessutom kostar den bara när du använder den. Lycka till med din renovering!

Läs mer om hur du kan stänga av cookies i din web-läsare här:

Microsoft Internet Explorer (IE)
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari