Semestersugen? Här är tips på vinterresmål

14.01.2019 16:26
vinterlandskap

Tips på vinterresmål till både värme och kyla

När det är som kallast och murrigast i Sverige är det många som drömmer sig till varmare breddgrader, men också de som drömmer om gnistrande snö och sol i fjällmiljö. Här ger Euroloan inspiration till dig som vill resa på vintern och tipsar även om värdet av att ha en trygg resebuffert.

Det finns hur mycket vinterresmål som helst att botanisera bland, men vilka är det allra bästa? Det är en fråga som många ställer sig. För att hjälpa den velige resenären har vi här samlat våra favoriter när det kommer till vinterresor.

 

Varma vinterresor för soldyrkaren

Det finns massor av resor till solen att boka nu i vinter. Här listar vi några av de mest prisvärda och härligaste destinationerna enligt oss.

 

Nära klassiker som fortfarande funkar

 • Kanarieöarna. Ända sedan tiderna då Sällskapsresan var en ny film och innan dess har Kanarieöarna varit ett väldigt populärt vinterresmål. För den som inte vill resa speciellt långt eller länge och inte tömma hela plånboken är Kanarieöarna ett bra alternativ. Här är temperaturen mellan 20-27 grader året om.
 • Egypten. Om du redan gjort Kanarieöarna är Egypten ett bra resmål för dig som inte vill sitta länge i ett flygplan och behöver hålla dig till en mindre resbudget. I Egypten är soltimmarna minst 7 per dag trots vinter och temperaturen kan bli upp till 26 grader. Här kan du utforska vackra korallrev, blått vatten och se pyramiderna.
 • Madeira. Ön som kallas kontrasternas ö, vars natur är liknar Nya Zeelands, trots att resmålet ligger i Europa. På runt 5,5 timmar med flyg tar du dig till Madeira och kan där njuta av sagolika landskap och blomstrande trädgårdar, pulserande stadsliv, shopping, fantastisk mat och sol. På Madeira skiftar vädret om du rör dig i berg och dalar och soltimmarna är minst 7 per dag.

 

Vinterresor längre bort

 • Kap Verde. Flyg två timmar längre än till Kanarieöarna och få så mycket mer. Kap Verde har på senare år blivit allt mer populärt med sina kilometerlånga stränder. Ön har tropiskt öklimat med runt 27 grader i luften och 24 i vattnet på vintern. Här badar du, surfar, äter fantastisk lokalfiskad mat och bara njuter.
 • Kuba. Åk till Kubas norra kust och njut av häftig tropisk miljö med färggranna inslag, mästerliga byggnader och kulturella nöjen. Hit reser den som vill ha lite fart och fläkt, en härlig upplevelse helt enkelt.
 • Brasilien. Vem har inte velat åka till Brasilien någon gång? En av de bästa tiderna för att åka dit är dessutom på vintern. Häng på stranden Copacabana, res inåt landet för att uppleva människor och kultur, drick drinkar ur kokosnötter och mycket mer.
 • Sri Lanka. Är en asiatisk önation som garanterar sol under Sveriges mörka och kalla vintermånader. Här njuter du på vackra sandstränder omgiven av kokospalmer, likväl som du kan bege dig till livfyllda stadsdelar.
 • Thailand. Har länge varit ett populärt resmål för såväl backpackers, barnfamiljer och par. Troligen beror det på det perfekta receptet på solsemester som Thailand har, oavsett om du åker till större städer som Phuket eller till mindre öar.

 

Skidresor som vinterresmål

Om du hellre har en aktiv vinter i härlig pudersnö, omgiven av hisnande vyer och sol som glimrar i den iskalla snön är skidresor förmodligen din grej. Åk hela dagarna, bo lyxigt, spaa och gå på afterski. Här är våra bästa tips på skidresor, både i Sverige och utomlands.

 • Bad Gastein, Österrike
 • Zell am Ziller, Österrike
 • Saalbach, Österrike
 • Val d'Isère, Franska Alperna
 • Canazei, Italienska Dolomiterna
 • Kittelfjäll, Sverige
 • Åre, Sverige
 • Trysil, Norge

Reskassa med Euroloan

Trygga upp ditt resande med en extra buffert ifall pengarna inte skulle räcka eller om du bara vill ha något som tryggar upp ekonomin. Euroloans Onlinekredit fungerar utmärkt att ha som backup på vinterresan. Funkar även perfekt som ett slags lån till resa eller som lån för skidor till skidsemestern. Det bästa är att krediten bara kostar när du använder den.


Läs mer om hur du kan stänga av cookies i din web-läsare här:

Microsoft Internet Explorer (IE)
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari