Blancolån upp till 50 000 kronor

1. Kreditbelopp
Månadskostnad kr / mån.
kr
    BLANCOLÅN       PÅ UPP TILL       50 000 KR    

Kalkylatorn visar exempelkostnader för en representativ kund. Nominell rörlig årsränta bestäms individuellt och varierar mellan 12,95 -39,50 % per 2018-09-01. Effektiv ränta för en fullt utnyttjad kredit på 20 000 kr med löptid 18 månader blir 30,91 %. I den effektiva räntan ingår startavgift 495 kr, uttagsavgift 49 kr samt aviseringsavgift 49 kr/avi. Sammanlagt att betala 24 585 kr. Månadsbetalning i snitt 1 366 kr. Då individuell ränta tillämpas kan den effektiva årsräntan variera mellan 15,04 - 93,83 % vid fullt utnyttjad kreditlimit. Återbetalningstiden för fullt utnyttjad kredit varierar mellan 18 till max 60 månader beroende på kreditens storlek.

Högkostnad    Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Så här gör du för att låna:

1.
Logga in med
ditt BankID
2.
Fyll i dina
uppgifter
3.
Acceptera dina
kreditvillkor
4.
Gör uttag till
bankkonto
kvinna

Som ett blancolån – fast bättre

KOSTAR INGET OM DU INTE ANVÄNDER DEN

Vår OnlineKredit är tänkt att just täcka behovet för när du behöver mindre summor för att täcka tillfälliga och snabba behov av pengar. Det går till så att du först ansöker om en kreditlimit, det vill säga ett maximalt kreditbelopp. När du får din ansökan accepterad har du därmed tillgång till pengar upp till det belopp du ansökt om. Du behöver inte utnyttja krediten och då kostar den inget heller.

Ett vanligt blancolån kostar direkt, oavsett om du väljer att använda pengarna eller ej.

LÄTT OCH SNABB ATT ANVÄNDA

Kreditbedömningen sker omedelbart när du ansöker och får du din ansökan beviljad kan du direkt använda krediten om du vill. Använder du inte krediten direkt kan du istället snabbt logga in via din dator eller mobil och begära ett uttag när du behöver pengar. Du får då pengarna direkt till ditt konto i din vardagsbank, ofta redan samma dag.

KREDITEN LÅTER DIG DELA UPP BETALNINGEN

Krediten gör att du kan dela upp betalningen på det du köper över tid, det gör månadskostnaden mer hanterlig för din ekonomi. Behöver du tillfälligt låna 5 000 kronor en månad behöver du alltså inte betala tillbaka direkt månaden efter, utan kan dela upp betalningen över fler månader. Beroende på vilket ditt maxbelopp är kan du välja att dela upp betalningen på upp till 60 månader.

Du kan alltid själv välja att betala tillbaka med större månadsbelopp om du vill. Kom ihåg, ju snabbare du betalar tillbaka, desto lägre blir den totala lånekostnaden för dig.

ANVÄND KREDITEN OM OCH OM IGEN

Ett vanligt blancolån innebär att du lånar en större summa direkt. Om du behöver låna mer måste du gå tillbaka till banken och på nytt fylla i en låneansökan. Därtill kommer också en ny kreditupplysning som läggs till i din kredithistorik.

Med en OnlineKredit kan du låna så många gånger du vill upp till din kreditlimit. Har du nått din limit kan du återigen använda krediten när du betalat av på den. Det behövs bara en kreditupplysning för att du ska få tillgång till hela din kredit.

INGEN PANT KRÄVS FÖR ETT BLANCOLÅN

Ett blancolån är helt enkelt ett lån där du inte behöver ha någon pant som säkerhet för lånet. Det gör att denna typ av lån är tillgängligt för fler. Alla har ju inte de realtillgångar som krävs för ett lån, exempelvis en bostad.

ETT DYRARE LÅN – SE TILL ATT ANVÄNDA PENGARNA KLOKT

För att kunna låna billigt krävs det nästan alltid någon typ säkerhet för lånet. Det kan vara din bostad, en båt eller något annat som har ett relativt bestämt värde. Då har långivaren en säkerhet som kan krävas in till försäljning om låntagaren inte klarar av att betala på sin skuld. Det blir då säkrare att långivaren får tillbaka sina pengar.

När långivaren inte har någon säkerhet får du betala en riskpremie, vanligen i form av högre ränta eller avgifter. Om du inte har någon säkerhet för lånet är det därför viktigt att du inte lånar för mycket. Många tänker att de ska ta ”lite extra” när man ändå har kontakt med banken, pengar som kan vara bra att ha. Ofta får du också lägre ränta ju mer du lånar, men i slutändan blir det dyrt eftersom tiden det tar att betala tillbaka blir längre.

Du bör alltså inte ta blancolån om du inte har någon tanke för vad pengarna ska användas till, men många har inte möjlighet till att spara vilket kan göra det lockande att ha en extra buffert för oförutsedda utgifter. Då finns det bättre alternativ, vår OnlineKredit, med den kan du ha lite buffert kvar utan att det kostar dig något.

Så här fungerar en OnlineKredit:

1
Du ansöker online och får kreditbesked direkt
2
Du för över pengar online via mobilen eller datorn
3
Pengarna landar tryggt på ditt bankkonto efter uttaget
4
Gör så många uttag du vill upp till din kreditgräns

KUNDTJÄNST

0771-200 160
Vardagar 8–16 

Läs mer om hur du kan stänga av cookies i din web-läsare här:

Microsoft Internet Explorer (IE)
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari