VÄLJ HUR MYCKET DU VILL LÅNA

1. Lånebelopp
Månadskostnad kr / mån.
kr

KREDIT ISTÄLLET FÖR PRIVATLÅN?

   
LÄS MER OM FÖRDELARNA MED EN KREDIT ISTÄLLET FÖR ETT TRADITIONELLT PRIVATLÅN

Kalkylatorn visar exempelkostnader för en representativ kund. Nominell rörlig årsränta bestäms individuellt och varierar mellan 12,95 -39,50 % per 2018-09-01. Effektiv ränta för en fullt utnyttjad kredit på 20 000 kr med löptid 18 månader blir 30,91 %. I den effektiva räntan ingår startavgift 495 kr, uttagsavgift 49 kr samt aviseringsavgift 49 kr/avi. Sammanlagt att betala 24 585 kr. Månadsbetalning i snitt 1 366 kr. Då individuell ränta tillämpas kan den effektiva årsräntan variera mellan 15,04 - 93,83 % vid fullt utnyttjad kreditlimit. Återbetalningstiden för fullt utnyttjad kredit varierar mellan 18 till max 60 månader beroende på kreditens storlek.

Högkostnad    Det här är en högkostnadskredit

Om du inte kan betala tillbaka hela skulden riskerar du en betalningsanmärkning. För stöd, vänd dig till budget- och skuldrådgivningen i din kommun. Kontaktuppgifter finns på hallakonsument.se.

Så här gör du för att låna:

1.
Logga in med
ditt BankID
2.
Fyll i dina
uppgifter
3.
Acceptera dina
kreditvillkor
4.
Gör uttag till
bankkonto
kaffe och laptop

Det finns bättre alternativ än privatlån

Ett privatlån är oftast ett något större lån som du tar för att göra ett inköp av något slag. Du behöver inte ha någon säkerhet för ett privatlån, därför är det oftast dyrare än t.ex. ett bolån där du använder bostaden som säkerhet för lånet. Oftast är därför bolånet ett billigare alternativ om du har möjlighet till det.

Alla har inte möjligheten att låna mot säkerhet och då är privatlånet en möjlighet. Beroende på hur mycket du behöver låna och vad du vill använda pengarna till behöver däremot inte ett vanligt privatlån vara den bästa lösningen. Ibland kan ett privatlån förleda dig att använda pengarna på fel sätt.

Skillnaden på en OnlineKredit och ett privatlån

Behöver du ett större belopp, kanske över 50 000 kr, för att exempelvis renovera eller köpa en helt ny bil kan ett vanligt privatlån vara en bra lösning. Då vet du med dig till vad hela eller större delar av beloppet ska användas. Om du däremot lånar för att du behöver täcka löpande utgifter en månad eller bara för att ha en vardagsbuffert för tillfällen då du kan behöva pengar är vår OnlineKredit ofta en bättre lösning. Alla har ju inte möjlighet att bygga upp ett sparkapital precis när man behöver det.

Det är inte ovanligt att folk har flera privatlån där man använt pengarna för att täcka sina levnadskostnader snarare än att göra enbart en renovering eller inköp. En del av pengarna i det större privatlånet blir bara stående på kontot eller används för onödig konsumtion. Det leder ofta till högre kostnader än nödvändigt, även om större lån vanligtvis har lägre ränta än mindre lån.

resa

Krediten är en bättre lösning om du behöver en buffert

Fördelen med OnlineKredit istället för ett privatlån är att du inte behöver betala något för din vardagsbuffert förrän du verkligen behöver den. Då gör du enkelt ett uttag från din kredit och har oftast pengarna på ditt konto redan samma dag. Du kan då ta ut exakt så mycket du behöver för just detta tillfälle och behöver inte betala för pengar du inte använder. Om du händelsevis behöver mer pengar kan du ta ut mer vid ett senare tillfälle.

Med en löpande kredit kan du vara mer försiktig med hur mycket du tar ut och får bättre koll på att du inte lånar till mer onödiga saker. Eftersom du bara lånar det du behöver kan du också betala tillbaka det du lånat snabbare och därmed få lägre lånekostnader.

När krediten är återbetald kan du också återanvända den när du behöver. Om du inte behöver använda vår OnlineKredit, så kostar den heller inget. Inga onödiga pengar som kostar ränta eller avgifter som tickar på även om du inte utnyttjar pengarna.

Så här fungerar en OnlineKredit:

1
Du ansöker online och får kreditbesked direkt
2
Du för över pengar online via mobilen eller datorn
3
Pengarna landar tryggt på ditt bankkonto efter uttaget
4
Gör så många uttag du vill upp till din kreditgräns

KUNDTJÄNST

0771-200 160
Vardagar 8–16 

Läs mer om hur du kan stänga av cookies i din web-läsare här:

Microsoft Internet Explorer (IE)
Mozilla Firefox
Google Chrome
Safari